Iedere 4 jaar organiseren wij de Grote Stadsfeesten.

Wij organiseren allerlei feestelijke activiteiten in en rondom de binnenstad van Dokkum. Denk hierbij aan diverse optredens van verschillende acts, een verklede kinderoptocht, sportieve activiteiten en sociale bijeenkomsten. We proberen hierbij alle doelgroepen te bereiken. Het is een feest voor iedereen!

Onder het menu item “evenementen” kun je je opgeven voor de geplande optocht en aangeven welke straten/buurten meedoen met de straatversiering.

 

foto opkomst de Granaat

Zeven lange jaren zijn het geweest voor onze Granaet, de mascotte van Dokkum. Na het stadsfeest van 2016 werd hij weer teruggestopt in zijn donkere verblijfplaats onder de brug op de Zijl. Geketend ligt hij waar geen daglicht hem meer bereiken kan. Teruggestopt op een plek waar het koud, donker en stil is telt hij de jaren, maanden en dagen af tot het volgende stadsfeest. Totdat hij weer naar boven mag.. Dit jaar is het jaar.

HET VERHAAL VAN DE GRANAET
Tijdens de stadhouderlijke regering ving men in Dokkum een reusachtige garnaal (een kreeft). Zo’n groot beest hadden ze in Dokkum nog niet eerder gezien. Omdat ze niet wisten wat ze er mee moesten doen werd het stadsbestuur bijeen geroepen. Zij besloten het dier aan een zilveren ketting te leggen onder de Zijl om het, als Prins Frederik Hendrik in Dokkum op bezoek kwam, te laten zien aan Zijne Hoogheid. Als een Dokkumer bezienswaardigheid. Helaas is de prins nooit in Dokkum gekomen en dus ligt de Dokkumer Granaet nog steeds geketend onder de Zijl.

 

Scroll naar boven