Nieuws2020-08-12T08:35:14+00:00

Het laatste nieuws

2021 augustus update

Er mogen weer wat dingen, dus daar zijn we weer!

We hebben toestemming gekregen om zowel de kunst (4 sept) als brocante markt (5 sept) en een vrijmarkt te organiseren (18 sept).
De vrijmarkt is volgens hetzelfde concept als op Koningsdag. Op Koningsdag zijn in de binnenstad van Dokkum altijd meerdere winkels gesloten. Op zaterdag 18 september is dit niet het geval. We hebben de winkeliers gevraagd om dit duidelijk voor jullie aan te geven, waar je wel/niet je kleedje kunt neerleggen. Willen jullie hier rekening mee houden? We raden aan om rondom de ijsfontein op de Markt te gaan staan of in de middengedeeltes van de Grote Breedstraat. Ook op de Boterstraat, Hoogstraat, Bargemerk, Koornmarkt en elders op de grote Breedstraat mogen kleedjes worden neergelegd. Denk hierbij ook om de 1,5 meter afstand.

De kunst en brocante markt zijn zoals jullie van ons gewend zijn ook weer bij de Grote Breedstraat en Koornmarkt.

Deze dagen worden ook opgeleukt door wandelende muziek in de binnenstad en varende muziek rond de bolwerken.

Er wordt nog gekeken naar een geschikte datum om de culinaire 11-stedentocht in te halen in overleg met de horeca.

In de tussentijd kan iedereen natuurlijk ook nog de fietspuzzeltocht doen, waarvan de boekjes (€2 voor het goede doel) t/m 26 sept te koop blijven.

14 maart 2021 update Grote Stadsfeesten

Zoals u weet is het vanwege het huidige coronavirus van vitaal belang om op dit moment sociaal contact tot het minimale te beperken. Daarom hebben we als bestuur de beslissing genomen om de Grote Stadsfeesten uit te stellen tot 2022. Gezien de langere voorbereidingstijd en de benodigde sponsorgelden.

Plannen zijn er echter nog genoeg! We hebben al vele voorbereidingen getroffen voor evenementen die, als het kan, alsnog in 2021 kunnen plaatsvinden. Zodra er een evenement van ons wel door kan gaan, dan hoort u van ons. Wij zijn er klaar voor!

Voor nu, blijf gezond en hou vol!

Met vriendelijke groet,

Stichting Stadsfeesten Dokkum

Het zijn vreemde tijden

Iedereen is in de ban van het coronavirus en helaas raakt dit ons allemaal. Wij hebben als bestuur van Stichting Stadsfeesten regelmatig (telefonisch) overleg met elkaar, wat te doen met de activiteiten die dit jaar nog op onze agenda staan zoals kunstmarkt en brocantemarkt.

Door deze onzekere situatie momenteel is het lastig om voorbereidingen te treffen en diverse verplichtingen aan te gaan. Wel weten we dat wij hier graag in goede gezondheid uit willen komen en de richtlijnen hiervoor kennen we allemaal. Wij hebben dan ook besloten dat alle activiteiten die dit jaar nog gepland staan niet door gaan.

Het spijt ons ontzettend voor een ieder die al in voorbereiding was voor wat er op de agenda stond, in welke vorm dan ook. Zodra er een nieuwe datum bekend is voor de activiteiten wordt dit z.s.m. gecommuniceerd.

Voor nu is er echter maar een ding belangrijk: zorg goed voor jezelf en denk om elkaar!

Met vriendelijke groet,
Bestuur Stichting Stadsfeesten Dokkum

Go to Top